ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ceadîr-Lunga a fost deschisă o cantină socială

15:25 | 10.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. O cantină socială a fost deschisă ieri în oraşul Ceadîr-Lunga. Realizarea proiectului a devenit posibilă datorită donaţiilor din partea comunităţii și suportul autorităţilor locale, transmite MOLDPRES.

Ideea acestei ospătării a fost lansată trei ani în urmă, fiind sprijinită de surorile de caritate care activează pe lîngă o biserică din localitate. Banii pentru reparaţia clădirii şi dotarea cantinei cu echipamentul necesar au fost oferiţi de oameni de afaceri din UTA Gagauz-Yeri și localnici. Cu o sumă de 20 de mii de lei a contribuit şi Consiliul orăşenesc Ceadîr-Lunga.

Cantina va începe să activeze în viitorul apropiat, odată cu finalizarea perfectării tuturor actelor permisive pentru procesul de lucru. Aceasta va oferi tuturor doritorilor, la preţuri accesibile, dejunuri şi prînzuri calde.

Potrivit surorilor de caritate care vor avea grijă de cantină, banii cîştigaţi urmează să fie folosiţi pentru îngrijirea unui anumit număr de bolnavi care sînt țintuiți la pat. „Vom asigura în fiecare zi, gratuit, cu mîncare caldă cel puţin zece persoane imobilizate ca să le uşurăm măcar cumva viaţa familiilor acestora”, a afirmat o lucrătoare a cantinei.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17001901

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!