ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenți de la Academia Militară "Alexandru cel Bun" au efectuat o vizită de documentare la MAEIE

15:48 | 10.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Participanţii la cursul post-universitar de la Academia Militară "Alexandru cel Bun" din Republica Moldova a efectuat astăzi o vizită de documentare la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Secretarul general al ministerului Anatol Vangheli a salutat participanţii în numele instituţiei şi a relatat succint despre priorităţile în domeniul politicii externe, activitatea ministerului şi a misiunilor diplomatice, mecanismele de conlucrare cu instituţiile naţionale.

Programul vizitei a inclus expunerile reprezentanţilor ministerului la capitolul integrării europene, relaţiilor bilaterale, inclusiv cu statele din vecinătate, conflictul transnistrean, cît şi despre cooperarea Republicii Moldova în cadrul organismelor internaţionale, cum ar fi ONU şi agenţiile specializate, UE, OSCE, Consiliul Europei, Alianţa Nord-Atlantică.

La final, a avut loc sesiunea de întrebări-răspunsuri, participanţii fiind interesaţi de unele aspecte ale cooperării cu organizaţiile internaţionale şi anumite problematici de ordin bilateral, relaţiile cu UE şi activităţile pe plan naţional pentru promovarea dezideratului integrării europene etc. 

img17001904

img17001904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!