ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane din conducerea BNM vor fi judecate pentru neglijenţă în serviciu

17:54 | 10.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Patru persoane din conducerea Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), trei dintre care au fost reţinute în vara anului trecut, vor fi judecate pentru neglijenţă în serviciu, a anunţat astăzi Procuratura Generală (PG), transmite MOLDPRES.

Dosarul transmis în instanţa de judecată vizează persoane ce au deţinut funcţia de: viceguvernator al BNM, director al Departamentului Reglementare şi Supraveghere Bancară din cadrul BNM, un şef și un șef-adjunct de Direcţii din cadrul BNM.

Potrivit Serviciului de presă al PG, în perioada anilor 2011-2014 persoanele ar fi permis, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, spălarea a aproximativ 22 miliarde de dolari SUA, printr-o bancă din R. Moldova.

În rezultatul acţiunilor suspecţilor nu au fost înaintate propuneri şi nu au fost aplicate sancţiuni ce se impuneau: sub formă de amendă, de schimbare a administratorului sau retragere a licenţei băncii comerciale, ceea ce a generat amplificarea încălcărilor admise pentru anul următor.

Inculpaţii riscă pînă la şase ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!