ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său ungar

18:47 | 10.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Miniştrii de Externe au discutat despre stadiul actual al relaţiilor bilaterale, cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale și au trecut în revistă evoluțiile pe plan internațional și regional.

De asemenea, oficialii au abordat propuneri concrete pentru intensificarea cooperării comercial-economice, în special în domenii precum agricultura, sisteme de irigare, managementul apelor și industria farmaceutică.

Şeful diplomaţiei maghiare a confirmat interesul pentru aprofundarea cooperării bilaterale în diverse domenii, salutînd propunerea de a organiza următoarea ședință a Comisiei mixte pentru cooperare economică la Chișinău, în a II-a jumătate a anului 2017.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale a şefului diplomaţiei moldoveneşti la Budapesta au fost semnate două documente juridice, şi anume: Aranjament, încheiat prin schimb de note, între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei cu privire la exercitarea unei munci remunerate de către membrii de familie care au domiciliul comun cu membrul misiunii diplomatice sau al oficiului consular şi Programul de cooperare educaţional şi ştiinţific între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul capacităţilor umane al Ungariei pentru anii 2017-2019.

img17001915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!