ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump l-a invitat pe Mahmoud Abbas să viziteze Casa Albă

09:40 | 11.03.2017 Categorie: Externe

Washington, 11 mar. /MOLDPRES/.Preşedintele american, Donald Trump, l-a invitat vineri pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas, să efectueze o vizită la Casa Albă, a indicat un purtător de cuvînt al lui Abbas, informează Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Preşedintele Donald Trump l-a invitat pe preşedintele Abbas să viziteze Casa Albă foarte curînd", a declarat Nabil Abu Rdainah, pentru Reuters, după o discuţie telefonică a celor doi lideri.

Potrivit unei ştiri anterioare a AFP, această convorbire telefonică, anunţată de Casa Albă, urma să fie prima dintre cei doi lideri. Noul preşedinte republican l-a primit la mijlocul lui februarie, la Casa Albă, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. La finalul acelei întrevederi, Trump a afirmat că el nu susţine soluţia cu două state, luînd astfel distanţă faţă de poziţia adoptată vreme de ani de zile de predecesorii săi faţă de conflictul israeliano-palestinian. "SUA favorizează pacea şi un veritabil acord de pace", a dat Trump asigurări, afirmînd în acelaşi timp că le revine celor două părţi să negocieze direct.

Procesul de pace a fost suspendat din aprilie 2014 şi după eşuarea ultimei tentative de apropiere iniţiată de fostul secretar de stat John Kerry. Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, s-a întîlnit prima dată, marţi, cu trimisul palestinian la Naţiunile Unite, Riyad Mansour. Palestinienii ar trebui să "aibă mai degrabă negocieri directe cu israelienii, decît să aştepte de la ONU rezultate ce nu pot fi obţinute decît între cele două părţi", a subliniat ea la finalul întrevederii.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!