ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata turcă a anunţat că 71 de membri ai miliţiei kurde au fost eliminaţi în Siria în ultima săptămînă

11:10 | 11.03.2017 Categorie: Externe

Ankara, 11 mar. /MOLDPRES/. Armata turcă a anunţat vineri că 71 de membri ai miliţiei kurde au fost eliminaţi în Siria în ultima săptămînă, în ceea ce pare a fi o escaladare a confruntărilor cu formaţiunea kurdă YPG susţinută de Statele Unite ale Americii în lupta împotriva grupării Stat Islamic, potrivit Reuters online, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

Confruntările dintre YPG şi forţele susţinute de Turcia, ambii aliaţi ai Statelor Unite în lupta împotriva Statului Islamic, ameninţă să împiedice eforturile SUA de a crea o coaliţie pentru a recuceri Raqqa, capitala de facto a reţelei teroriste.

Armata turcă, care sprijină o alianţă formată din luptători siriano-arabi şi turkmeni, a anunţat că 71 de kurzi din cadrul formaţiunii YPG şi din cadrul grupării kurde care luptă împotriva statului turc, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, au fost ucişi în ultima săptămînă.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!