ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Goțonoagă a suferit eșec la Grand Slam-ul de la Baku

10:30 | 12.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Dorin Goțonoagă (81 kg) a suferit ieri eșec în primul meci disputat la turneul internațional de judo Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), fiind eliminat din concurs, relatează MOLDPRES.

El i-a cedat cîștigătorului turneului, Rufat Ismaylov (Azerbaidjan). Dorin Goțonoagă este medaliat cu bronz la Campionatul European Under-21, ocupant al locului trei la turneul Grand Prix de la Dusseldorf (Germania), desfășurat în urmă cu două săptămîni.

Coechipierul Denis Vieru (66 kg) a ocupat la Baku locul 5. El s-a clasat pe locul 7 la turneul de la Dusseldorf (Germania). Anul trecut a devenit campion european Under-21. Performerul își face studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17001933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!