ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul danez i-a propus omologului turc să-și amîne vizita oficială la Copenhaga

12:00 | 13.03.2017 Categorie: Externe

Copenhaga, 13 mar. /MOLDPRES/.Prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen i-a propus duminică omologului său turc Binali Yilderim amînarea vizitei pe care acesta o avea programată la Copenhaga la sfîrșitul lunii martie, invocînd escaladarea tensiunilor între Ankara și Haga, transmit AFP și Reuters, preluate de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Date fiind actualele atacuri ale Turciei la adresa Olandei, întîlnirea nu poate fi separată de acest context. I-am propus, de aceea, colegului meu turc ca întîlnirea să fie amînată", a precizat Rasmussen într-un comunicat de presă.

"În vremuri normale, ar fi o plăcere să-l primesc pe prim-ministrul turc Yildirim, cu care am avut un dialog deschis și constructiv pe 10 decembrie la Ankara", a adăugat șeful guvernului danez.

El a subliniat că Danemarca "urmărește cu o vie preocupare evoluțiile din Turcia, unde principiile democratice se află sub o puternică presiune".

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută drept manifestarea "unei viziuni mai complezente" a Copenhagăi față de situația politică din Turcia, "ceea ce este departe de a fi cazul", a adaugat premierul Rasmussen.

Conform postului danez de radio DR, vizita oficială a lui Yildirim urma să aibă loc pe 20 martie.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!