ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va avea loc prima ediţie a Festivalului filmului japonez

14:36 | 13.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Prima ediţie a Festivalului filmului japonez în R. Moldova se va desfăşura în perioada 17-18 martie, la Centrul Cultural „Odeon” din capitală, au anunţat astăzi surse din cadrul Ambasadei Japoniei la Chişinău, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Japonia.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc vineri, 17 martie. La eveniment va participa Ambasadorul  Japoniei în R. Moldova, Masanobu Yoshii.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Festivalului, vor fi prezentate trei filme japoneze, dintre care unul va fi animat, pentru diferite gusturi și categorii de vîrstă. Toate cele trei pelicule sînt proiectate în japoneză cu subtitrare în limba română și engleză. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17001950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!