ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a prezidat o ședință cu reprezentanții producătorilor agricoli și experți din domeniu

14:15 | 13.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Președintele Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu reprezentanții producătorilor agricoli și experți din domeniu, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul ședinței au fost dezbătute mai multe subiecte și probleme cu care se confruntă în prezent producătorii agricoli, în special cu referire la relațiile funciare și reglementările legislative în vigoare.

Participanții la ședință au fost unanimi în opinia că Codul funciar aprobat în anul 1991, cu toate modificările operate pe parcursul a mai bine de 25 de ani, nu mai face față realităților, fapt care tergiversează dezvoltarea relațiilor funciare și valorificarea eficientă a terenurilor agricole - principala bogăție a țării.

S-a decis crearea unui grup de lucru în cadrul Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova, care va elabora un nou Cod Funciar ce ar face față provocărilor social-economice din R. Moldova. După definitivarea proiectului noului Cod Funciar, acesta va fi supus dezbaterilor publice cu participarea societății civile, a reprezentanților tuturor asociațiilor de producători agricoli din țară.

img17001952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!