ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul consul al R. Moldova la Bologna va fi judecat pentru trafic de influenţă

10:28 | 14.03.2017 Categorie: Social

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Fostul Consul general al Republicii Moldova în Bologna, Italia, în prezent şef al Direcţiei relaţii cu publicul din cadrul Direcţiei generale afaceri consulare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), va fi judecat pentru trafic de influenţă, a anunţat astăzi Serviciul de presă al Procuraturii Generale, transmite MOLDPRES.

Potrivit dosarului expediat în judecată, în cursul lunii octombrie 2016, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Biroului Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne şi ar fi pretins de la un cetăţean al Siriei 1500 de euro. În schimbul acestei sume, inculpatul se angaja să urgenteze perfectarea actelor de intrare şi aflare pe teritoriul R. Moldova a trei cetăţeni din Irak. Peste cîteva zile, aflîndu-se în biroul său de serviciu, funcţionarul MAEIE a primit de la sirian prima tranşă de bani în sumă de 500 de euro şi copiile paşapoartelor celor trei cetăţeni ai Irakului.

Suspectul a fost reţinut la finele anului trecut, iar în prezent acesta se află în arest preventiv. Totodată, la demersul Procurorului Anticorupţie, inculpatul a fost suspendat provizoriu din funcţia deţinută în cadrul MAEIE.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă amendă de pînă la 150 mii de lei sau închisoare de pînă la cinci ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)