ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arcașul Dan Olaru a cucerit argintul la Campionatul European

10:54 | 14.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Arcașul Dan Olaru a obținut, în premieră în istoria sportului moldovenesc, medalia de argint la Campionatul European, desfășurat la Vitell (Franța), relatează MOLDPRES.

Parcursul său spre treapta a doua a podiumului de premiere a fost următorul. A încheiat concursul preliminar pe locul 7 cu rezultatul 584 puncte din 600 posibile, după care i-a învins, în ordine, pe Jovica Velimirovic (Serbia) și Galsan Bazarsharov din Federația Rusă, calificîndu-se în sferturile de finală, unde l-a întrecut cu scorul 6-0 pe Sergii Makarevych (Ucraina). În semifinală l-a devansat cu 6-2 pe Marco Galazzo (Italia), iar în finală a fost întrecut cu 6-2 de David Pasqualucci (Italia).

Medalia de argint cîştigată la Europene constituie cea mai mare performanţă în cariera sa. Anul trecut, el a devenit campion european la proba mixtă, evoluînd cu compatrioata Alexandra Mîrcă. Aceasta a concurat la recentul Campion European, învingînd în primul meci disputat și cedînd într-al doilea, fiind eliminată din concurs.

Dan Olaru (21 de ani) este student la Universitatea de Stat din Moldova. La Olimpiada de la Londra (2012) s-a clasat pe locul nouă. În palmaresul său figurează și titlul de vicecampion mondial de juniori.

Cea mai bună performanță în tirul cu arc moldovenesc îi aparține Nataliei Valeeva, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania, 1992), campioană mondială de sală. Este stabilită în prezent în Italia.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17001977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!