ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Recent destituită, Park Geun-Hye va fi chemată la Parchet în calitate de suspect

11:50 | 14.03.2017 Categorie: Externe

Seul, 14 mar. /MOLDPRES/.Parchetul sud-coreean o va convoca pe fosta preşedintă Park Geun-Hye, a cărei destituire tocmai a fost validată de cea mai înaltă instanţă judiciară în cadrul unui vast scandal de corupţie, pentru a o audia în calitate de suspect, a anunţat marţi agenţia de presă Yonhap, preluată de AFP şi Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Parchetul va decide miercuri "cînd va trebui convocată fosta preşedintă Park şi o va informa", a anunţat agenţia de presă sud-coreeană, care a citat o sursă judiciară.

Park Geun-Hye este primul şef de stat sud-coreean ales în mod democratic care a fost destituit din funcţie.

Curtea Constituţională din Coreea de Sud a aprobat vinerea trecută destituirea din funcţie a preşedintei Park Geun-Hye, implicată într-un vast scandal de corupţie.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!