ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe persoane au fost reţinute pentru comercializarea drogurilor

12:03 | 14.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Doisprezece membri ai unui grup criminal au fost reţinuţi pentru comercializarea drogurilor etnobotanice pe teritoriul municipiului Chişinău. Declaraţia a fost făcută astăzi de către Procuror şef interimar al Procuraturii municipiului Chişinău, Vitalie Sibor, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ieri au fost efectuate în municipiul Chişinău peste 35 de percheziţii, în urma cărora au fost reţinute 12 persoane pentru 72 de ore. „Printre aceştia sînt zece bărbaţi şi două femei, cu vîrste cuprinse între 21 şi 27 de ani, majoritatea locuitori ai sectorului Botanica a capitalei. Totodată, şase suspecţi au antecedente penale”, a menţionat Vitalie Sibor.

La rîndul său, Valeriu Grinişte, şef în cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, a specificat că suspecţii distribuiau zilnic în jur de 350 de pacheţele de droguri etnobotanice. „Fiecare pacheţel cîntărea aproximativ un gram şi era comercializat cu 100 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate circa 80-90 kg de droguri. Pe o adresă au fost ridicaţi doi saci de substanţe narcotice, care urmau a fi comercializate şi alţi şase saci, drept materie primă. Costul total al acestora este de aproximativ cinci milioane de lei. La fel, au fost depistate în jur de jumătate de kg de substanţe sub formă de praf, din care urmau să fie realizate droguri şi circa 40 de telefoane mobile”, a spus Grinişte.

Potrivit forţelor de ordine, consumul etnobotanicelor are un efect psiho-activ, care poate provoca şi decesul. „Gruparea era condusă de doi lideri, iar în sectorul Botanica al capitalei existau în jur de şapte dealeri mai mici, care aveau rolul de distribuitori ai drogurilor. Substanţele narcotice comercializate erau consumate, în mare parte, de adolescenţi (printre care şi studenţi) şi persoane cu vîrsta de pînă la 25 de ani”, a afirmat Grinişte.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!