ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul olandez spune că sancțiunile impuse țării sale de Turcia nu sînt "foarte dure"

12:20 | 14.03.2017 Categorie: Externe

Amsterdam, 14 mar. /MOLDPRES/.Premierul olandez Mark Rutte a calificat marți sancțiunile decise de Turcia la adresa țării sale drept "nu foarte dure", dar nepotrivite, în condițiile în care partea olandeză are mai multe motive să fie deranjată de situația care a dus la actualul conflict diplomatic, relatează Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Sancțiunile impuse de Ankara includ înghețarea relațiilor diplomatice, dar nu vizează în niciun fel relația economică dintre cele două țări.

"Mi se pare în continuare ciudat că Turcia pomenește despre sancțiuni cînd noi avem motive clare să fim foarte supărați pentru cele întîmplate la sfîrșitul săptămînii trecute", a afirmat premierul Rutte.

Criza între Olanda și Turcia a izbucnit atunci cînd Haga a interzis ministrului afacerilor externe turc, Mevlut Cavusoglu, să aterizeze în această țară pentru a participa la o adunare la Rotterdam și a expulzat-o pe deținătoarea portofoliului familiei, Fatma Betul Sayan Kaya.

Miniștrii preconizau să participe la mitinguri ale diasporei turce pentru a promova "da" la referendumul privind întărirea prerogativelor prezidențiale, care va fi organizat în Turcia pe 16 aprilie.

Luni, Uniunea Europeană și NATO au făcut apel la o reducere a tensiunilor între Turcia și țări precum Olanda și Germania.

Diplomația americană le-a cerut, de asemenea, Turciei și Olandei, doi aliați ai Washingtonului în NATO, să-și rezolve criza diplomatică.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!