ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane vor fi judecate pentru însuşirea bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie

12:34 | 14.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Cinci persoane vor fi judecate pentru însuşirea bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie (CNVVC) din Stăuceni prin falsificarea probelor în procesul civil, a anunţat astăzi Serviciul de presă al Procuraturii Generale, transmite MOLDPRES.

Potrivit dosarului expediat în judecată, pe parcursul anilor 2012 – 2016, suspecţii, printre care şi fostul jurist al Colegiului, ar fi încercat să intre în posesia a cinci bunuri imobile, ce aparţineau CNVVC, prin folosirea deciziilor de judecată false.

Pentru a intra în posesia bunurilor, inculpaţii ar fi invocat existenţa contractelor de vînzare-cumpărare, încheiate în anii 90 cu conducerea Colegiului, prin care bunurile instituţiei treceau în proprietatea persoanelor interpuse. Ulterior, pretinșii proprietari ai bunurilor, în baza contractelor, se adresau cu cereri de chemare în instanţa de judecată, prezentînd probe false pentru a obţine o hotărîre judecătorească favorabilă. După obţinerea acestora, inculpaţii au înregistrat dreptul de proprietate asupra bunurilor CNVVC la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău.

Din bunuri fac parte: o clădire administrativă, o farmacie, un laborator, un modul de păstrare a produselor alimentare, o şură, dar şi 12 hectare de teren, care au costul total de cîteva milioane de lei.

Anterior, procurorii au autorizat aplicarea sechestrului asupra bunurilor și au înaintat în cadrul urmăririi penale acţiuni civile privind anularea hotărîrilor judecătorești prin care s-a dispus recunoașterea dreptului de proprietate asupra bunurilor CNVVC.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pînă la 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!