ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi funcționari publici au fost instruiţi conform practicilor europene

14:54 | 14.03.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Mai mulţi funcționari publici au fost instruiţi conform standardelor Uniunii Europene în cadrul proiectului Twinning „Suport pentru modernizarea serviciului public din Republica Moldova în corespundere cu cele mai bune practici europene”, care a fost încheiat astăzi la Chişinău, informează MOLDPRES.

La conferinţa de încheiere a proiectului, secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a declarat că acesta a avut scopul de consolidare a capacităţilor instituţionale şi funcţionale ale autorităţilor publice de nivel central şi local din ţară. „Reforma administraţiei publice reprezintă o prioritate a Guvernului R. Moldova, care stă la baza implementării angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere. Obiectivul reformei este crearea unei administraţii publice moderne şi profesioniste, orientate spre oferirea serviciile de calitate cetăţenilor. Astfel, acest proiect a avut un rol major în consolidarea instituţiilor publice, a activităţii funcţionarilor din administraţia publică, reformarea sistemului de motivare şi instruirea specialiştilor”, a spus Palii.

La rîndul său, secretarul general adjunct al Guvernului, Roman Cazan, a menţionat că printre rezultatele proiectului se numără „consolidarea capacităţilor funcţionarilor publici conform standardelor UE, elaborarea planurilor anuale de dezvoltare profesională continuă a personalului, instruirea secretarilor de stat, certificarea a peste 30 de funcţionari în calitate de formatori în domeniul managementului resurselor umane, precum şi oferirea a 75 de certificate a programului de instruire de lungă durată”, a specificat Cazan.

Prezent la eveniment, șeful Delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a remarcat că procesul de modernizare a serviciului public este necesar şi în contextul implementării agendei europene a ţării. „Uniunea Europeană va continua să ofere R. Moldova suportul şi experienţa necesară în reformarea administraţiei publice, pentru oferirea serviciilor moderne şi de calitate cetăţenilor”, a afirmat Pirkka Tapiola.

Proiectul Twinning „Suport pentru modernizarea serviciului public din R. Moldova în corespundere cu cele mai bune practici europene” a avut un buget de 1,2 milioane de euro, bani oferiţi de UE. Acesta a fost realizat pe parcursul ultimilor doi ani în parteneriat cu Guvernul Republicii Lituania. 

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17001988

img17001988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!