ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile prezidențiale în Coreea de Sud vor avea loc la 9 mai

09:41 | 15.03.2017 Categorie: Externe

Seul, 15 mar. /MOLDPRES/. Alegerile prezidențiale în Coreea de Sud vor avea loc la 9 mai pentru înlocuirea președintei Park Geun-hye, care a fost demisă vinerea trecută ca urmare a implicării sale într-un scandal de corupție, a anunțat miercuri agenția de presă Yonhap, preluată de agențiile Reuters, AGERPRES și MOLDPRES.

Prim-ministrul Hwang Kyo-ahn, care din decembrie 2016 este și președinte interimar, a declarat anterior că nu va candida la alegerile prezidențiale.

Hwang a devenit președinte după ce parlamentul a suspendat-o pe Park în decembrie anul trecut. Curtea Constituțională a confirmat suspendarea lui Park și a demis-o din funcție vinerea trecută.

Hwang era creditat de sondaje drept principalul candidat conservator, cu toate că el nu și-a anunțat niciodată intenția de a candida.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!