ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Sanjura a fost eliminat din concurs la Europenele de box U-22

13:04 | 15.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Andrei Sanjura (75 kg), premiant la campionatul național de seniori, a părăsit ieri Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Brăila (România), relatează MOLDPRES.

Moldoveanul a fost învins în primul meci disputat cu reprezentantul gazdelor, Marian Pita, cu scorul 5-0.

Astăzi nimeni dintre cei opt pugiliști moldoveni rămași în concurs nu evoluează.

Conform experților, cele mai bune șanse de a se remarca la acest turneu le au Dorin Bucșa (60 kg) din Hîncești, campion național de seniori în 2015, Danil Platanovschi (49 kg, Tiraspol), campion național de seniori anul trecut, Vadim Gavriliuc (64 kg), medaliat cu bronz la Europenele de juniori, Andrei Zatușevschi (81 kg), ambii de la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni). ”Nu va fi ușor deloc, dar sperăm să revenim acasă cu o medalie”, a declarat, în ajunul deplasării la Europene, pentru agenție antrenorul emerit din localitate Petru Caduc.

Campionatul a reunit 195 boxeri din 38 de țări și se va încheia pe 22 martie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China) și campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!