ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul Daniela Morari a participat la reuniunea ţărilor-membre ale Grupului Vişegrad şi statelor Parteneriatului Estic

12:44 | 15.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a participat astăzi la reuniunea viceminiştrilor Afacerilor Externe din ţările-membre ale Grupului Vişegrad şi statele Parteneriatului Estic, organizată la inițiativa Republicii Belarus şi Republicii Poloneze, la Minsk, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE. 

În cadrul reuniunii, au fost discutate acţiunile întreprinse în contextul Parteneriatului Estic în domeniile transportului, conectivităţii şi cooperării transfrontaliere, cooperării în sfera educaţiei, precum și consolidării cooperării între autoritățile locale și municipale. În acest context, viceministrul Morari a prezentat progresele înregistrate în aceste domenii, precum şi priorităţile Republicii Moldova în vederea valorificării potențialului Parteneriatului Estic, pînă la Summit-ul din toamna anului curent.

Reprezentanţii ţărilor Parteneriatului Estic (PaE) şi cei ai statelor-membre ale grupului Vişegrad au efectuat un schimb de opinii cu privire la inițiativele regionale din Europa Centrală și de Est în perspectiva președinției poloneze în cadrul Grupului de la Vișegrad și a președinției belaruse în cadrul Inițiativei Central Europene în anul 2017.

Organizarea următorului Summit al Parteneriatului Estic a constituit un alt subiect important de pe agenda reuniunii. În special, în contextul identificării livrabilelor comune pînă la Summit, precum și pînă în anul 2020.