ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 140 de companii din nouă ţări participă la ediţia din acest an a Expoziţiei Moldagrotech

14:52 | 15.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Circa 140 de companii din Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Germania, Republica Cehă, România, Italia, Slovacia şi Ucraina, participă la cea de-a XXXII-a ediţie a Expoziţiei internaţionale specializate de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial Moldagrotech /spring/, care a fost inaugurată astăzi la Centrul “Moldexpo” şi se va desfăşura pînă pe 18 martie, informează MOLDPRES.   

Evenimentul este organizat de Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova. 

Prezent la deschidere, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Iurie Uşurelu, a salutat participanţii  şi a accentuat că Moldagrotech este cel mai mare proiect expoziţional dedicat sectorului agricol. Acest eveniment are loc de două ori pe an, primăvara şi toamna, la începutul şi la sfîrşitul sezonului agricol şi include o prezentare amplă de maşini şi utilaje agricole noi, precum şi cele mai performante tehnologii şi materiale pentru complexul agroindustrial, a precizat sursa citată.

De asemenea, viceministrul a accentuat că agricultura Republicii Moldova se modernizează şi se dezvoltă cu paşi mari şi s-a arătat mîndru de faptul că la expoziţie sînt mulţi vizitatori, care vor putea vedea şi realizările științifice ale savanților în domeniul agricol din ţara noastră. 

Pe parcursul celor patru zile, Moldagrotech va avea şi un program conex. Astfel, astăzi, expoziţia va fi vizitată de o delegaţie oficială a regiunii Astrahan, Federaţia Rusă. Membrii delegaţiei vor avea un şir de întîlniri de afaceri cu expozanţii şi vor discuta posibilităţile de cooperare şi de extindere a relaţiilor comercial-economice. 

În aceeaşi perioadă, se va desfăşura şi Concursul profesional “Util pentru Moldova”, la care s-au înscris 19 companii autohtone şi străine cu  26 de mostre: maşini agricole şi echipamente pentru industria de prelucrare, produse fitosanitare şi îngrăşăminte. De asemenea, pentru vizitatori, tradiţional, va activa Tîrgul de material semincer şi săditor. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17002025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!