ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un program de granturi a fost lansat la Ungheni cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la prima atestare a localităţii

14:31 | 15.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Fundaţia Comunitară Ungheni a anunţat lansarea unei ediţii speciale în cadrul Programului de granturi mici, cu ocazia împlinirii în anul 2017 a 555 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Ungheni. Proiectul are scopul să contribuie la promovarea bunelor practici de participare activă a cetăţenilor la soluţionarea problemelor locale, informează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei oraşului omagiat, ediţia specială „Ungheni-555” şi-a propus să încurajeze participarea civică în comunitate, sensibilizarea şi conştientizarea faptului că „toţi cetăţenii pot să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor, dezvoltarea identităţii locale şi crearea unei imagini atractive a oraşului prin implicare directă şi programe inovative”.

Proiectul este susţinut financiar de autorităţile publice locale, Fondul pentru Tineri din Ungheni etc.

Granturile, în valoare de pînă la 15 mii de lei, vor putea fi obţinute de cele mai interesante proiecte de dezvoltare şi promovare locală.

În ianuarie curent, Primăria oraşului Ungheni a lansat un proiect de amploare dedicat împlinirii a 555 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Autorităţile au planificat un program din 555 de acţiuni, dintre care face parte şi oferirea de granturi mici, ce urmează să se desfăşoare pe parcursul anului.

Oraşul Ungheni este una dintre cele mai vechi localităţi din R. Moldova. Prima sa atestare documentară datează din 20 august 1462, într-un hrisov de la domnitorul Ştefan cel Mare. Iniţial localitatea s-a numit Unghiul, probabil de la configuraţia locului pe care s-a constituit. Aici rîul Prut formează, prin cotire bruscă, un unghi perfect. Abia peste două secole, în anul 1645, aşezarea apare menţionată cu numele său actual, Ungheni.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17002026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!