ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii l-a primit pe ambasadorul Irlandei

16:17 | 15.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, l-a primit, astăzi, pe ambasadorul Irlandei în Republica Moldova cu reşedinţa la Bucureşti, Derek Feely, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, au fost abordate unele subiecte de actualitate de pe agenda dialogului bilateral moldo-irlandez, îndeosebi ce vizează sprijinul Irlandei în promovarea reformelor în Republica Moldova. În context, viceministrul Darii a menţionat importanţa asistenţei tehnice şi financiare irlandeze în realizarea unor proiecte concrete în domenii precum: lupta împotriva corupţiei, îmbunătăţirea mediului de afaceri, reforma justiţiei, a sectorului educaţional etc.

Oficialii, de asemenea, au efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din Republica Moldova, dialogului multilateral şi altor subiecte de actualitate regională şi internaţională.

La rîndul său, ambasadorul Feely a subliniat interesul consolidării dialogului politic bilateral şi a reiterat disponibilitatea ţării sale de a sprijini, în continuare, Republica Moldova în implementarea agendei de reforme, cît şi alte domenii de interes comun.