ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind promovarea siguranței pe Internet a copiilor și adolescenților

16:19 | 15.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Planul de acțiuni privind promovarea siguranței pe Internet a copiilor și adolescenților pentru anii 2017-2020, la numai cîteva zile după ce doi tineri din capitală și-au curmat viața, se presupune, sub influența unui joc pe rețelele de socializare, informează MOLDPRES.

Planul include acțiuni privind reducerea conținutului ilegal din Internet și promovarea unui mediu digital mai sigur pentru copii și adolescenți prin colaborarea tuturor părților implicate, precum și sensibilizarea și informarea opiniei publice despre riscurile mediului online. Documentul abordează riscurile specifice copiilor și adolescenților utilizatori de Internet.

Autorii proiectului consideră că furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice pot să fie actori importanți în domeniul siguranței online a copiilor. Elementul cheie a politicii în domeniu trebuie să-l constituie educarea și abilitarea copiilor și adolescenților cu cunoștințe necesare pentru a evita pericolele. Un rol mai mare trebuie să-l joace părinții, cît și cadrele didactice, se arată în nota informativă anexată la hotărîre.

Obiectivele principale ale Planului sunt reducerea conținutului ilegal din Internet și promovarea unui mediu digital mai sigur pentru copii și adolescenți. Proiectul a fost elaborat cu suportul consultativ al Centrului Internațional ”La Strada”.   

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17002038

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!