ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui film de Igor Sadovski a avut loc la Chişinău

18:44 | 15.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Premiera filmului ”Flutulus”, realizat de Diametral Film, Igor Sadovski, P&P Studio şi Moldova-Film a avut loc astăzi la Centrul Cultural „Odeon” din capitală, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Studioului „Moldova–Film”, Alexandru Vasilachi, a menţionat că „Flutulus” este un film de scurt metraj, de 30 de minute, în regia lui Igor Sadovski, cu participarea actorilor Dana Ciobanu din Chişinău şi Oliver Toderiţă din Bucureşti.

Potrivit regizorului Igor Sadovski, care, împreună cu producătorul Veaceslav Cebotari a realizat şi scenariul filmului, „Flutulus” spune povestea unui cuplu aflat în dilemă, neîncrezător în fața unei noi Vieți, care se refugiază în căutarea unui răspuns. Este lupta dintre cele două coordonate ale Vieții, personalitatea și sufletul.

”Flutulus” este un film care ne pune la încercare pe noi înșine, în tot ce facem, îndemnîndu-ne, totodată, să cugetăm mai profund asupra deciziilor pe care urmează să le luăm, cu atît mai mult cînd vine vorba de o decizie existenţială. Este o dramă poetică, inspirată din parabola “Ucenicul şi Fluturele” şi scoate în evidenţă importanţa deciziilor pe care trebuie să le luăm zi de zi. Fiind în etapa de a lua o hotărîre despre tematica unui nou scurt metraj, m-am gîndit să fac un film chiar despre Decizie, despre faptul că „Totul este în mîinile noastre”. Astfel s-a născut scenariul ”Flutulus”, film ce abordează o problemă socială a unui cuplu în căutarea unei decizii”, a precizat Igor Sadovski.

Prezentă la eveniment, Aliona Baroncea, şefă de direcţie la Ministerului Culturii, a subliniat că filmul are un scop educativ şi merită să fie vizionat în primul rînd de către tineri în mai multe instituţii de cultură generală.

Potrivit organizatorilor, filmările au avut loc la complexul „Vila cu parc Mîndîc”, un conac boieresc, proiectat de arhitectul Alexandru Bernardazzi la sfîrşitul secolului XIX, în nordul Republicii Moldova, în platoul Studioului „Moldova-Film” din Chişinău şi pe rîul Nistru, în regiunea Molovata, Dubăsari. Imaginea filmului este semnată de Veaceslav Cebotari, iar coloana sonoră a fost scrisă de compozitorul Dorel Burlacu, Maestru în Artă. Piesa ”Haosoleum” din cadrul albumului cu acelaşi nume al formaţiei „Alternosfera” a fost aleasă pentru realizarea videoclipului muzical oficial al filmului.

Pînă în prezent, filmul „Flutulus” a reuşit să ia şapte premii la mai multe festivaluri internaţionale din Belgia, Portugalia, Nigeria, SUA şi alte ţări, iar recent acesta a fost solicitat de către două companii din SUA pentru a fi distribuit în această ţară.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17002049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!