ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 16 martie 2017

09:53 | 16.03.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la deschiderea Conferinței Internaționale ”Consiliul Concurenței la 10 ani - evoluții, provocări, perspective”.

Ora 09.00, Palatul Republicii, str. M. Cebotari, nr. 16.

***

Parlamentul va inaugura expoziția de carte și fotografie „În memoria victimelor Holocaustului”, care ilustrează persecutarea şi exterminarea evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv pe teritoriul actual al Republicii Moldova.

Ora 09.30, Parlamentul Republicii Moldova, holul de la parter, intrarea principală.

***

Comisia economie, buget și finanțe se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Curtea Constituțională a Moldovei va examina dacă corespunde Constituției Legea finanţelor publice care stabilește răspunderea juridică pentru neexecutarea contractelor încheiate cu o instituție bugetară.

Ora 11.00.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene invită reprezentanţii mass-media la aniversarea a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Japonia.

Ora 12.00, sala de conferinţe a ministerului, str. 31 August 1989, nr. 80.

***

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord, în parteneriat cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Royal HaskoningDHV, organizează o conferință cu genericul „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport”.

Ora 10.00, Centrul de instruiri Keystone Moldova, str. Albișoara 42/1, Chișinău.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei invită la o întîlnire informală cu ministrul Stela Grigoraș. Tema discuției este ”Reforma sistemului de pensii: Intrarea în vigoare a noilor prevederi de la 1 aprilie 2017”. La eveniment vor participa reprezentanții Guvernului și Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Ora 13.00, Creme de la Creme, str. Alexandru cel Bun 98A (intersecția cu strada Pietonală).

***

Ministerul Educației în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova invită la prima ediție a Galei de premiere a cîștigătorilor Concursului republican pentru elevi ”Limba noastră-i o comoară”.

Ora 13.00, Casa Guvernului, sala de ședințe de la parter, str. B. Bodoni.

***

Va avea loc conferința internațională „Consiliul Concurenței la 10 ani – Evoluții, Provocări, Perspective”.

Ora 09.00, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16.

***

Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Liberal Democrat din Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Cu privire la acţiunile opoziţiei democratice de contracarare a manipulării opiniei publice de către guvernare pe subiecte de importanţă majoră” .

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Compania [imas] invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Barometrul Diasporei”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN.

***

În contextul zilelor de comemorare a Holocaustului, în cadrul Universității „Alecu Russo” din Bălți, va avea loc prezentarea filmului documentar „Pașaportul turcesc”. 

Ora 15.00, Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Sala Polivalentă, corpul administrativ, str. Pușkin, 38.

*** 

În perioada 15-18 martie curent, la Centrul “Moldexpo” se desfăşoară Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial Moldagrotech (spring), ediţia a XXXII-a.

***

Federația Națională de Lupte, sub patronatul Ministerului Tineretului și Sportului și Comitetului Național Olimpic și Sportiv, invită la Campionatul Republicii Moldova (seniori) la lupte libere, greco-romane și feminine, care de va desfășura 16-17 martie 2017, în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Ora 17.00, str. A. Doga 22.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!