ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii de afaceri din regiunea Astrahan au fost invitați să investească în R. Moldova

08:34 | 16.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu o delegaţie din regiunea Astrahan, Federaţia Rusă, condusă de viceguvernatorul şi preşedintele Executivului regiunii, Constantin Markelov, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul discuţiilor, Premierul a menţionat interesul Republicii Moldova pentru impulsionarea cooperării comercial-economice cu Federaţia Rusă, care rămîne un partener strategic pentru ţara noastră.

În context, părţile au vorbit despre dinamizarea contactelor bilaterale, inclusiv prin organizarea anul trecut a şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. Prim-ministrul a informat despre paşii întreprinşi de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, cum ar fi: reducerea numărului instituţiilor cu funcţii de control, aprobarea cadrului legislativ care să garanteze predictibilitatea şi transparenţa controalelor, micşorarea numărului de licenţe şi autorizaţii pentru agenţii economici.

Premierul a invitat oamenii de afaceri din regiunea Astrahan să investească în Republica Moldova şi să dezvolte proiecte avantajoase pentru ambele părţi. „Dacă cineva vrea să investească în Republica Moldova, vom face tot posibilul pentru a-l susţine”, a spus Pavel Filip.

La rîndul său, viceguvernatorul şi preşedintele Executivului regiunii Astrahan, Constantin Markelov, a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării dintre regiunea pe care o conduce şi Republica Moldova. În acest sens, oficialul rus a menţionat oportunitatea semnării unui Acord de colaborare între părţi. Ideea a fost susţinută de Premierul Pavel Filip, care a ţinut să precizeze că Republica Moldova şi regiunea Astrahan au un potențial de colaborare, care urmează să fie valorificat şi transpus în proiecte concrete. Printre domeniile de interes au fost enumerate sectorul agricol, industrial, colaborarea în cadrul zonelor economice libere, turismul.

În prezent, în Republica Moldova sînt înregistrate 900 de întreprinderi cu capital rusesc, din care activează peste 370. Suma totală a investiţiilor ruseşti în economia ţării se cifrează la 4,5 miliarde de dolari.

img17002055

img17002055

img17002055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!