ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olanda a votat împotriva populismului după Brexit și Trump, afirmă premierul olandez Mark Rutte

09:11 | 16.03.2017 Categorie: Externe

Amsterdam, 16 mar. /MOLDPRES/. Olanda a votat miercuri împotriva populismului, și-a exprimat satisfacția premierul Mark Rutte, a cărui formațiune liberală, Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), rămîne cea mai importantă din țară, în fața Partidului pentru Libertate (PVV, de extrema dreaptă), condus de Geert Wilders, transmite AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

"După Brexit și alegerile din Statele Unite, Olanda a spus stop populismului de prost gust", a afirmat Mark Rutte, bucuros, în fața unei săli arhipline, la Haga.

Potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne, VVD ar obține 31 de mandate din totalul celor 150 ale camerei inferioare a parlamentului.

Alte trei partide sînt creditate cu cîte 19 mandate: creștin-democrații din CDA, progresiștii din D66 și PVV.

(Editor A. Răileanu)

img17002058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!