ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O şefă de la Spitalul de psihiatrie Bălți a fost reținută pentru abuz de putere și delapidarea averii străine

10:09 | 16.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Șefa Blocului alimentar din cadrul Spitalului de psihiatrie din Bălți a fost reținută de ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) pentru abuz de putere și delapidarea averii străine, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNA, femeia este bănuită că, împreună cu alte persoane din cadrul aceleiași instituții, ar fi organizat şi efectuat calcularea mărită a salariilor angajaților săi, iar la finele fiecărei luni, i-ar fi obligat să restituie, în numerar, o parte din banii primiți. În acest sens, o inspecție financiară urmează să stabilească prejudiciul cauzat.

Funcţionara mai este bănuită că, împreună cu o subalternă, ar fi sustras produse alimentare, destinate bolnavilor, după care le-ar fi vîndut. Este vorba despre carne, brînzeturi, crupe, ouă, margarină, dar şi produse de igienă.

Ofițerii CNA au efectuat percheziții atît la Spitalul de psihiatrie, cît şi la domiciliul unor suspecţi. În urma acestora, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de peste 11 mii de euro, circa două mii de dolari SUA, 25 mii de lei, produse alimentare, detergenți, dar şi documente contabile şi înscrisuri de ciornă.

Funcţionara a fost reținută pe un termen de 72 de ore, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru delapidarea averii străine și abuz de putere/serviciu.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la şase ani sau amendă în mărime de pînă la 117 500 lei.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!