ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii vor cere Guvernului suspendarea din funcție a ministrului Agriculturii

12:26 | 16.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Procurorii urmează să transmită Guvernului demersul de suspendare din funcție a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, reţinut ieri pentru corupere pasivă, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a comunicat că procurorii au emis astăzi ordonanță de punere sub învinuire a ministrului Eduard Grama.

Totodată, acesta a fost transferat în seara zilei de ieri la un spital pentru a primi îngrijiri medicale, după ce a acuzat probleme de sănătate în timpul audierilor. Un consiliu, format din mai mulţi medici, a decis astăzi ca ministrul să rămînă sub supraveghere medicală într-o instituție specializată. Medicii urmează să transmită procurorilor toate actele medicale care stau la baza acestei solicitări.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut ieri pentru 72 de ore de ofiţerii CNA, fiind bănuit de luare de mită pentru înstrăinarea ilegală a 9,2 ha de terenuri adiacente Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CNVVC).

Reținerea a avut loc în urma efectuării perchezițiilor la sediul ministerului, în biroul ministrului, iar apoi la domiciliul acestuia. Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar de corupție privind tentativa de înstrăinare ilegală a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, care aparţineau CNVVC.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!