ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană a organizat la Chișinău un atelier de lucru în domeniului asistenţei sub formă de suport bugetar

15:09 | 16.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a participat astăzi cu un cuvînt de salut în cadrul atelierului de lucru organizat de experţii Comisiei Europene pentru funcţionarii publici din Republica Moldova. Scopul acestui atelier a fost de a informa despre asistenţa sub formă de suport bugetar direct, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În partea introductivă, Daniela Morari a subliniat recunoştinţa faţă de susţinerea constantă manifestată de Uniunea Europeană pentru ţara noastră şi a exprimat speranţa ca în vara acestui an să fie finalizate procedurile interne, de ambele părţi, pentru debursarea tranşelor de asistenţa macro-financiară.

În cadrul reuniunii, a fost menţionat că ţara noastră a beneficiat de șapte proiecte de suport bugetar din anul 2007 şi pînă în prezent. Chiar dacă Planul de acţiuni pentru 2017 nu prevede o astfel de formă de asistenţă din partea Uniunii Europene, atelierul de lucru organizat serveşte drept o platformă propice pentru sporirea capacităţilor instituţionale de a beneficia în anul viitor de suport bugetar.

img17002077

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!