ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-preşedintele holdingului „ELAT” a fost condamnat pentru însuşirea ilegală a peste trei mln de lei

15:35 | 16.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Ex-preşedintele consiliului societăţilor comerciale „ELAT” şi „SIGMA” a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, prin sustragerea sumei de 3,2 mln de lei de la Banca Comercială „Universalbank”, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, în anul 2011, suspectul, fiind preşedinte al consiliului societăţilor comerciale „ELAT” şi ,,SIGMA”, a obţinut prin înşelăciune şi abuz de încredere un credit pe o perioadă de 24 luni în sumă de 3,2 mln de lei de la „Universalbank”. Pentru creditul acordat urma să se încheie un contract adiţional prin care se garantează creditul acordat preşedintelui consiliului societăţilor comerciale.

În continuare, inculpatul a determinat persoanele responsabile din cadrul „ELAT” şi „SIGMA” să încheie un acord adiţional la contractul de ipotecă cu banca, garantînd astfel creditul obţinut. Avînd în vedere că acordul adiţional de garantare a creditului a fost încheiat cu încălcări legislative, la scurt timp, acesta a fost reziliat, iar inculpatul a însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere 3,2 mln de lei, prejudiciind instituţia financiară în proporţii deosebit de mari.

Instanţa de judecată l-a condamnat pe bănuit la nouă ani de închisoare, cu executare, şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activităţi legate de circulaţia banilor pe un termen de cinci ani. Sentinţa este cu drept de atac.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!