ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de carte și fotografie în memoria victimelor Holocaustului a fost deschisă la Parlament

16:11 | 16.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a găzduit astăzi expoziția de carte și fotografie „În memoria victimelor Holocaustului”. Colecția ilustrează persecutarea şi exterminarea evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv pe teritoriul actual al Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Cărțile sînt din fondurile Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Filiala ”Ițic Mangher”, care deține o colecție impresionantă de volume la subiectul Holocaustului. Colecția de fotografii prezintă materialele din arhivele Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA, Memorialului Victimelor Holocaustului din Germania, Centrului de Documentare Ebraică din Italia etc. 

”Trebuie să ținem minte suferințele prin care au trecut sute de mii de oameni, fiindcă doar așa vom trage învățăminte pentru ca ororile de acest gen să nu se repete niciodată”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu la inaugurarea expoziției.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a apreciat faptul că Republica Moldova a progresat semnificativ în promovarea acțiunilor de comemorare și studiere a Holocaustului.

”Eforturile Republicii Moldova în combaterea antisemitismului sînt demne de laudă. Această expoziție este un pas făcut spre deschiderea la Chișinău a unui muzeu în memoria victimelor Holocaustului”, a menționat diplomatul american.

La rîndul său, Președintele Comunității Evreiești, Alexandr Bilinkis, a salutat acțiunile întreprinse de Parlament pentru conștientizarea consecințelor Holocaustului.

La eveniment au fost prezenți deputați, reprezentanți ai Guvernului, diplomați, experți, reprezentanți ai societății civile, precum și victime ale Holocaustului. Expoziția va fi deschisă la Parlament timp de o săptămînă.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Comunității Evreiești din Republica Moldova și a Ambasadei SUA la Chișinău.

img17002081

img17002081

img17002081

img17002081

img17002081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!