ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ploieşti, România, se va desfăşura, în premieră, Expoziţia “Republica Moldova prezintă”

12:26 | 17.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului (MIEPO), Camera de Comerţ şi Industrie Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova, vor organiza, în premieră, Expoziţia “Republica Moldova prezintă”, care se va desfăşura în mun. Ploieşti, judeţul Prahova, în perioada 27–29 aprilie curent, informează MOLDPRES. 

Potrivit lui Sergiu Harea, preşedinte al CCI, evenimentul “Republica Moldova prezintă” este o continuare a expoziţiei “Fabricat în Moldova”, care s-a desfăşurat la Iaşi, în noiembrie anul trecut. Obiectivul acestuia constă în facilitarea schimbului de experienţă şi bune practici, crearea celor mai favorabile condiţii de interacţiune şi colaborare, necesare susţinerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii ţării noastre şi amplificării relaţiilor comercial-economice cu România, precum şi cu alte ţări din Europa, a subliniat sursa citată. 

Întrebat de ce expoziţia “Republica Moldova prezintă” se va desfăşura anume la Prahova, Sergiu Harea a menţionat că “Prahova este unul din cele mai puternice motoare ale economiei româneşti, unde PIB-ul constituie 8,75 mlrd de euro. Cu alte cuvinte, putem spune că PIB-ul din Prahova este cît cel al Republicii Moldova, doar că la un număr de locuitori de trei ori mai mic”, a precizat Harea. 

În context, preşedintele CCI, a mai specificat că din cele aproximativ 22 mii de societăţi comerciale din judeţul Prahova, circa 2000, au capital mixt sau integral străin, reprezentînd 70 de ţări. Totodată, mai mult de 50 la sută din investiţiile străine în judeţ, sînt efectuate de firme din ţările Uniunii Europene. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17002100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!