ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon: Ce le este avantajos investitorilor care sînt gata să deschidă noi locuri de muncă, este benefic și pentru Moldova

12:23 | 17.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Șeful statului, Igor Dodon, a participat la business-forumului „Rusia – Moldova: extinderea cooperării în domeniul afacerilor”, care și-a început lucrările astăzi la Moscova, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Igor Dodon a declarat că susține plenar astfel de evenimente, deoarece acestea contribuie la stabilirea și dezvoltarea relațiilor de colaborare comercial-economice dintre statele noastre.

”Tot ce le este avantajos investitorilor, care sînt gata să deschidă noi locuri de muncă, este benefic și pentru Moldova. Iată de ce vom susține pe toate căile astfel de activități, precum și deciziile luate în cadrul acestora. De asemenea, vom sprijini la nivelul politic al Președintelui Republicii Moldova și al Federației Ruse toate inițiativele de dezvoltare și extindere a relațiilor economice”, a subliniat Dodon.

Președintele țării a mai menționat că conducerea organizaţiei „Delovaia Rossia”, precum şi mai mulţi agenţi economici au acceptat invitaţia sa de a vizita Moldova în lunile imediat următoare, iar în cel mai scurt timp vor fi stabilite datele concrete ale acestei vizite.

”Perioada negativă în relațiile dintre statele noastre se finalizează. Începe o perioadă pozitivă. Sarcina noastră primordială este relansarea unui parteneriat strategic amplu cu Rusia şi atragerea investiţiilor ruseşti în economia Moldovei. Datorită eforturilor noastre comune, 130 de agenţi economici moldoveni producători de fructe, circa 20 de companii de vinificaţie, 3 producători de conserve și 3 producători de carne exportă deja producţia sa pe piaţa rusă. Scopul nostru este să deschidem această piaţă enormă, extrem de necesară pentru dezvoltarea produselor moldoveneşti”, a mai spus Igor Dodon.

La forum participă circa 100 de agenți economici din diferite sectoare ale economiei Federației Ruse şi ale Republicii Moldova.

img17002102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!