ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: Calitatea serviciilor și bunăstarea cetățenilor este direct proporțională cu capacitatea administrației publice

16:40 | 17.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de înmînare a diplomelor de master celei de-a XIX-a promoții de absolvenți ai Academiei de Administrare Publică, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul evenimentului, Premierul a felicitat absolvenţii instituţiei, subliniind rolul important al funcționarului public în realizarea reformelor inițiate de Executiv. „Calitatea absolvenților acestei Academii este direct proporțională cu cea a cadrului didactic, iar calitatea serviciilor și bunăstarea cetățenilor este direct proporțională cu capacitatea administrației publice. Chiar dacă avem elaborate concepte de reforme pe mai multe domenii, reforma fundamentală care trebuie implementată în Republica Moldova este cea a administrației publice”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Cabinetului de miniștri a vorbit absolvenților despre necesitatea reformării administrației publice, atît la nivel central, cît și la nivel local, menționînd că o administrație publică competentă constituie fundamentul pentru dezvoltarea țării. Pavel Filip a spus că reforma a început de la Cancelaria de Stat, va continua cu reforma Guvernului, a administraţiei publice locale şi va finaliza cu reforma administrativ-teritorială.

În context, Prim-ministrul a accentuat că Guvernul depune eforturi pentru a spori atractivitatea și competitivitatea serviciului public pentru a atrage cei mai buni profesioniști în vederea elaborării şi implementări politicilor statului. “Cred cu tărie că lucrurile le pot schimba funcționarii publici, cei care fac parte din administrația publică. Va trebui să învățați în continuare, în fiecare zi, și vă propun împreună, aplicînd cunoștințele acumulate, să schimbăm în bine Republica Moldova”, a conchis Premierul.

Academia de Administrare Publică a fost fondată în anul 1993, avînd peste 5000 de absolvenţi. În acelaşi timp, peste 37 mii de funcţionari publici au participat la cursuri de formare şi de perfecţionare profesională în cadrul instituţiei.