ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Agriculturii a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

17:06 | 17.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit deciziei Judecătoriei Buiucani din capitală, informează MOLDPRES.

Hotărîrea a fost luată în lipsa lui Eduard Grama şi poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de trei zile.

Iurie Balan, avocatul ministrului Agriculturii, a declarat că hotărîrea instanţei este una neîntemeiată. „Nu au fost prezentate probe în vederea demonstrării bănuielii de comitere a infracţiunii. Considerăm că eliberarea domnului Grama sub control judecătoresc ar fi fost suficientă”, a spus avocatul. Totodată, acesta a precizat că ministrul Agriculturii se simte mai bine şi a fost deja externat.

La rîndul său, procurorul de caz, Dorin Compan, a specificat că Grama este învinuit de corupere pasivă. „Săvîrșirea infracțiunii care i se incriminează acestuia are calificativul de - în proporții deosebit de mari, deoarece depășește suma de 200 de mii de lei”, a remarcat procurorul.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut acum două zile de ofiţerii anticorupţie, fiind bănuit de luare de mită pentru înstrăinarea ilegală a 9,2 ha de terenuri adiacente Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău.

Procurorii Anticorupţie au emis ieri ordonanţa privind punerea lui Eduard Grama sub învinuire. Tot ieri, la Cabinetul Primului Ministru a parvenit și o cerere din partea lui Eduard Grama prin care acesta și-a anunțat intenția de a demisiona din funcție, iar astăzi Pavel Filip a transmis o scrisoare Președintelui statului, Igor Dodon, prin care a propus revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17002121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!