ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Dorin Bucșa a învins în primul meci disputat la Europenele U-22

11:17 | 18.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg), originar din Hîncești, a învins ieri în primul meci disputat la Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Brăila (România), relatează MOLDPRES.

El a fost desemnat cîștigător cu scorul 4-1 în partida desfășurată cu Francesco Iozia (Italia), calificîndu-se în sferturile de finală ale turneului.

Coechipierii Vlad Gavriliuc (64 kg), Alexandru Usatenco (69 kg), Oleg Risiuc (75 kg) și Andrei Zatușevschi (81 kg) au suferit înfrîngeri ieri, fiind eliminați din concurs. Anterior au abandonat competiția Danil Platanovschi (49 kg), Mihai Unciuc (81 kg) și Andrei Sanjura (75 kg).

Campionatul a reunit 195 boxeri din 38 de țări și se va încheia pe 22 martie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China) și campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!