ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele mai responsabile companii din domeniul alimentar au fost premiate de Fundația Est-Europeană

11:34 | 18.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Zece companii au fost premiate la cea de-a III-a ediție a concursului „Operator Alimentar Responsabil”. Concursul a fost organizat în cadrul proiectului „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar al Republicii Moldova cu cele din Uniunea Europeană”, realizat de Fundația Est-Europeană, informează MOLDPRES.

Inițiativa este finanțată de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei. Premiile de excelenţă au fost înmînate în cadrul unei ceremonii desfăşurate vineri seara.

Concursul a avut drept scop identificarea companiilor din Republica Moldova care operează în domeniul alimentar în mod responsabil, ținînd cont de interesele și drepturile consumatorului. Participanţii la competiţie au fost monitorizaţi de către inspectori independenţi calificaţi, care au evaluat nivelul de securitate al procesului de producere, nivelul de corespundere la standardele europene al ambalajelor/etichetelor şi a fost verificată calitatea produselor oferite consumatorilor de companiile participante.

Cinci companii din Bălţi, Sîngerei, Cimişlia şi Comrat au primit premii de excelență, la categoria „Aur”, iar alte cinci din Sîngerei, Bălţi, Cahul şi Ungheni - premiile de excelență, la categoria „Argint”.

La Gala de premiere „Operator Alimentar Responsabil” au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, precum și ai companiilor care operează în domeniul alimentar, experți naționali și internaționali în domeniul securității alimentare, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Centrului Național de Sănătate Publică, Institutului Național de Metrologie.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!