ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Dorin Bucșa și-a asigurat bronzul la Europenele U-22

16:28 | 20.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg), originar din Hîncești, și-a asigurat medalia de bronz la Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Brăila (România), relatează MOLDPRES.

Asta după ce în sferturile de finală ale turneului l-a învins cu scorul 5-0 pe Yaheni Shabelnik din Belarus. În preliminarii el a fost a fost desemnat cîștigător cu scorul 4-1 în partida desfășurată cu Francesco Iozia (Italia). Astăzi boxerul moldovean va lupta cu Shamil Akerov din Federația Rusă pentru a schimba bronzul pe argint.

Dorin Bucșa este singurul boxer moldovean rămas în concurs. După primele meciuri disputate au părăsit campionatul toți reprezentanții lotului național. ”Avem mult de muncit pentru ca unii dintre ei să devină maeștri ai ringului”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc din Grimăncăuți, care a fost prezent la campionat.

Campionatul a reunit 195 boxeri din 38 de țări și se va încheia pe 22 martie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China) și campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!