ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 21 martie 2017

18:18 | 20.03.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul va organiza audieri publice privind progresele și provocările în implementarea cadrului legal în domeniul energetic. La discuții vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Economiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, diplomați.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

În contextul “Zilei Internaționale a Pădurilor”, Agenția “Moldsilva” împreună cu Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, organizează o masă rotundă cu genericul “Pădurea și Energia”, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte privind consumul de energie, starea actuală și căile de rezolvare a necesităților energetice a Republicii Moldova, (contribuția biomasei), rolul ecosistemelor forestiere în reducerea cantității gazelor cu efect de seră.

Ora 10.00, str. Calea Ieşilor, 69, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice.

***

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională şi Guvernul Suediei, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și autoritățile publice locale din raionul Orhei invită reprezentanții mass-media la inaugurarea pensiunii rurale „Vila Roz”, care a fost recent renovată.

Ora 9.30, pensiunea rurală „Vila Roz”, satul Trebujeni, raionul Orhei.

***

Consiliul Republican al Uniunii Voluntarilor de Război din Moldova invită la conferinţa de presă cu tema: „Ultimatum puterii izvorît din umilinţa de douăzeci şi şapte de ani a voluntarilor Războiului de la Nistru”.
Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Consilierul președintelui RM în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, împreună cu profesorul universitar, doctor habilitat în științe politice, rectorul IRIM, Valentin Beniuc, invită reprezentanţii mass-media la o conferință de presă cu tema: „Conferința ştiinţifică internaţională, sub patronajul Președintelui RM: „Statalitatea Republicii Moldovei - continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei Infotag.

***

Organizațiile de Tineret ale partidelor PPDA, PLDM și PAS invită la conferința de presă dedicată prezentării rezultatelor campaniei de colectare de semnături pentru asigurarea accesului liber în căminele studențești pentru locatari #ușideschise.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, efectuează, în perioada 20-23 martie a.c., o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Programul de la Washington include o serie de întrevederi cu oficiali americani, precum şi participarea la o sesiune strategică a Consiliului Atlantic.

(Editor L. Alcază)