ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria a deschis o bază militară pentru patrulele de frontieră ce opresc imigranţii ilegali

18:33 | 20.03.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 20 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării din Ungaria a inaugurat luni o bază militară de dimensiuni reduse, la frontiera sudică a statului, pentru militarii ce patrulează pentru a preveni pătrunderea ilegală a imigranţilor, informează ABC News, citată de Mediafax și MOLDPRES.

Istvan Simicsko, ministrul ungar al Apărării, a declarat că baza militară a fost construită cu ajutorul militarilor austrieci şi va oferi ”condiţii corespunzătoare” celor 150 de militari desfăşuraţi acolo.

”Apărarea frontierei, astfel încît sute de mii să nu traverseze statul, merită respectul total”, a spus Simicsko militarilor.

”Interesul nostru comun cel mai important este protejarea cetăţenilor ungari, membrilor familiei şi civililor”, a adăugat acesta.

Complexul Hercegszanto, aflat la aproximativ 220 km de sudul Budapestei, a fost construit din 90 de containere şi este ultima dintre cele patru baze militare construite de la începutul lunii ianuarie pentru militarii ce patrulează frontiera cu Serbia din districtul Bacs-Kiskun.

(Editor L. Alcază)

img17002166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!