ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 21 martie 2017

07:48 | 21.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul va organiza audieri publice privind progresele și provocările în implementarea cadrului legal în domeniul energetic. La discuții vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Economiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, diplomați.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

În contextul Zilei Internaționale a Pădurilor, Agenția “Moldsilva” împreună cu Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, organizează o masă rotundă cu genericul “Pădurea și Energia”, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte privind consumul de energie, starea actuală și căile de rezolvare a necesităților energetice ale Republicii Moldova (contribuția biomasei), rolul ecosistemelor forestiere în reducerea cantității gazelor cu efect de seră.

Ora 10.00, Calea Ieşilor, 69, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice.

***

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională şi Guvernul Suediei, Ministerul Culturii al R. Moldova și autoritățile publice locale din raionul Orhei au invitat reprezentanții mass-media la inaugurarea pensiunii rurale „Vila Roz”, care a fost recent renovată.

Ora 9.30, pensiunea rurală „Vila Roz”, satul Trebujeni, raionul Orhei.

***

Consiliul Republican al Uniunii Voluntarilor de Război din Moldova invită la conferinţa de presă cu tema: „Ultimatum puterii izvorît din umilinţa de douăzeci şi şapte de ani a voluntarilor Războiului de la Nistru”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Consilierul președintelui RM în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, împreună cu profesorul universitar, doctor habilitat în științe politice, rectorul IRIM, Valentin Beniuc, invită reprezentanţii mass-media la o conferință de presă cu tema: „Conferința ştiinţifică internaţională, sub patronajul Președintelui RM: „Statalitatea Republicii Moldovei - continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”.

Ora 11.00, Agenţia Infotag.

***

Organizațiile de Tineret ale partidelor PPDA, PLDM și PAS invită la conferința de presă dedicată prezentării rezultatelor campaniei de colectare de semnături pentru asigurarea accesului liber în căminele studențești pentru locatari #ușideschise.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, efectuează, în perioada 20-23 martie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. 

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!