ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a condamnat testarea unui nou tip de motor de rachetă de către Coreea de Nord

08:09 | 21.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova condamnă testarea, de către Republica Populară Democrată Coreeană, a unui nou tip de motor de mare putere pentru rachete balistice, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Continuarea unor asemenea acţiuni de către autorităţile nord-coreene constituie o violare a multiplelor rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU. 

Republica Moldova îndeamnă autoritățile de la Pyongyang să renunţe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internaţională, în particular în formatul de negocieri al celor şase părţi.

img17002169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!