ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut întrevederi cu liderii principalelor centre analitice din Washington D.C.

09:21 | 21.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. La 20 martie, cu prilejul vizitei sale de lucru în Statele Unite ale Americii, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut întrevederi cu liderii celor mai influente centre analitice din capitala federală, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Ministrul Galbur a avut discuţii separate cu Preşedintele German Marshall Fund, Karen Donfried, Preşedintele Institutului Național Democratic, Kenneth Wollack, și Vicepreședintele executiv al Institutului Internațional Republican, Judy Van Rest.

În cadrul întrevederilor, s-a discutat despre importanța avansării Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA, precum şi prioritatea Guvernului de asigurare a continuității implementării reformelor conform angajamentelor din Acordul de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană.

De asemenea, s-a vorbit despre importanța pe care o are societatea civilă în procesul de asigurare a bunei guvernări. Au fost remarcate consultările permanente ale Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova cu societatea civilă privind cele mai importante inițiative legislative.

Partenerii americani şi-au exprimat sprijinul pentru avansarea acestor obiective prin intermediul proiectelor și platformelor de discuţii oferite de GMF, NDI și IRI.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!