ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Bucșa a devenit medaliat cu bronz la Europenele de box U-22

10:24 | 21.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg) a devenit ieri medaliat cu bronz la Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Brăila (România), relatează MOLDPRES.

El a avut șansa  de a urca mai sus pe podiumul de premiere, dar în semifinală a fost declarat de arbitri învins cu scorul 3-2 în meciul disputat cu Shamil Askerov din Federația Rusă.  

Pînă la această partidă boxerul moldovean i-a învins pe Francesco Iozia (Italia) cu scorul 4-1 și pe Yaheni Shabelnik din Belarus (5-0). Performerul este originar din Hîncești și este antrenat de Igor Untilă. În palmaresul său figurează și titlul de campion european de tineret. La ediția din anul curent a campionatului național de seniori i-a cedat în semifinală lui Vadim Ivaniuc din Grimăncăuți. Dorin Bucșa este singurul boxer moldovean medaliat la această ediție a Europenelor. După primele meciuri disputate au părăsit campionatul toți reprezentanții lotului național.

Campionatul a reunit 195 boxeri din 38 de țări și se va încheia pe 22 martie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China) și campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!