ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Lukașenko susține că protestele din Belarus au în spate amestecul unei puteri străine

11:25 | 21.03.2017 Categorie: Externe

Minsk, 21 mar. /MOLDPRES/. Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat luni că în spatele protestelor din țara sa se află o putere străină, transmite agenția BelaPAN, preluată de DPA, AGERPRES și MOLDPRES.

Potrivit președintelui aflat la putere de peste două decenii, o "coloană a cincea" finanțată și sprijinită din Occident încearcă destabilizarea Belarus, unde au avut loc demonstrații în ultimele săptămîni.

"Ne putem descurca. Nu e o problemă", a susținut Lukașenko. El s-a arătat totuși mai preocupat de tulburările pe plan intern decît de desfășurarea de trupe NATO lîngă frontieră.

Guvernul de la Minsk a permis inițial demonstrațiile, dar în ultimele zile poliția a intervenit. Peste 240 de protestatari au fost arestați luna aceasta. Principala lor nemulțumire este o nouă taxă care li se va percepe șomerilor.

(Editor M. Jantovan)

img17002181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!