ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Sud a început realizarea a trei proiecte de dezvoltare regională

12:38 | 21.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/.  Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a demarat procedurile de realizare a proiectelor de construcţie a drumurilor în satele Hîrtop, raionul Cimişlia, Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, precum şi a celui de asigurare cu apă şi canalizare într-un sector din oraşul Căuşeni. Prima etapă de lucru a fost definitivată ieri la şedinţa Grupului  pentru achiziţii publice, bunuri şi servicii, comunică MOLDPRES.

Membrii Grupului, întruniţi la ADR Sud, au aprobat Caietele de sarcini pentru contractarea lucrărilor în cadrul celor trei proiecte. La şedinţă s-a decis ca ofertanţii care vor dori să se înscrie în cursa pentru atribuirea contractelor să-şi prezinte detaliat capacitatea tehnică, dar şi experienţa în proiecte similare.

Totodată, s-a convenit că cele mai importante criterii ce vor fi luate în considerare la selectare vor consta în perioada de garanţie şi termenul de execuţie a lucrărilor.

Conform documentaţiei aprobate la ADR Sud, cele trei proiecte prevăd dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităţilor şi a drumurilor locale de pe coridorul 20-RD Sud, R34 – Sîrma – Tomai – Sărăteni – Hîrtop la reţeaua de drumuri naţionale R3; construcţia drumului intercomunitar Feşteliţa – Marianca de Jos – Ştefan Vodă şi asigurarea conexiunii cu drumul naţional R30 Chişinău – Căuşeni – frontiera cu Ucraina; construcţia sistemului de canalizare şi modernizarea Staţiei de epurare din oraşul Căuşeni.

Proiectele de la Cimişlia, Ştefan Vodă şi Căuşeni fac parte din cele 28 de programe de dezvoltare regională ce urmează să fie lansate în ţară pe parcursul anului 2017. În acest scop din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională vor fi alocate circa 186 milioane de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img17002183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!