ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-au desfășurat consultări interministeriale cu statele Grupului Vişegrad

12:57 | 21.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. La Chişinău au avut loc astăzi consultări interministeriale la nivel de directori politici ai statelor-membre ale Grupului Vişegrad (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia). Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către viceminiştrii Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari şi Lilian Darii, iar delegaţia ţărilor V4 a inclus directorii politici din cadrul ministerelor Afacerilor Externe şi ambasadorii, acreditaţi în R. Moldova, ai celor patru ţări, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Viceminiştrii de externe au exprimat mulţumiri pentru susţinerea din partea statelor Grupului Vișegrad în implementarea agendei europene a Republicii Moldova, oferită la nivel practic, prin împărtăşirea experienţei şi asistenţa acordată în promovarea reformelor, dar mai ales la nivel politic, prin mesajele şi acţiunile întreprinse în cadrul Uniunii Europene. 

Oficialii moldoveni au apreciat eforturile conjugate ale V4 pentru menţinerea iniţiativei Parteneriatului Estic printre priorităţile politicii sale externe şi tendinţa de a definitiva următoarea etapă de dezvoltare în cadrul PaE. 

La rîndul său, reprezentanţii statelor V4 au reiterat sprijinul pentru Republica Moldova în domeniul asistenţei pentru dezvoltare, precum şi susţinerea în implementarea viitoarei Agende de Asociere, care va cuprinde perioada următorilor trei ani. Totodată, directorii politici ai V4 au lansat mesaje de încurajare pentru depăşirea problemelor actuale cu care se confruntă ţara noastră în vederea avansării în procesul de reformare şi modernizare, accentuînd că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

img17002184

img17002184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!