ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost marcată Ziua Internaţională a Francofoniei

15:11 | 21.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. La 20 martie curent, a fost marcată Ziua Internaţională a Francofoniei prin organizarea de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a unui concert festiv la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. Evenimentul a fost marcat de rostirea discursurilor oficiale de către secretarul general al MAEIE Anatol Vangheli şi ambasadorul Republicii Franceze în R. Moldova Pascal Vagogne, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cei doi oficiali au evocat importanţa participării ţării noastre la proiectele şi programele promovate de Francofonie. 

Secretarul general al MAEIE Anatol Vangheli a remarcat aderarea Republicii Moldova la Francofonia instituţională prin crearea unor oportunităţi de cooperare şi implementarea numeroaselor proiecte, atît în plan cultural, cît şi în cel social şi educaţional. Oficialul a subliniat rolul Francofoniei în facilitarea comunicării dintre naţiuni şi fortificarea sentimentului apartenenţei la un spaţiu comun, dominat de valorile democraţiei şi toleranţei. „Diplomaţia Republicii Moldova împărtăşeşte pe deplin valorile universale ale francofoniei – libertate, diversitate culturală, respect pentru drepturile omului, pace şi dezvoltare durabilă – şi sprijină eforturile Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei de promovare a democraţiei, stabilităţii şi dezvoltării economice în spaţiul francofon”, a declarat oficialul. 

La rîndul său, ambasadorul Franţei Pascal Vagogne a salutat dinamica ascendentă a cooperării Republicii Moldova în cadrul Francofoniei, în contextul aniversării a 20 de ani de la aderarea ţării noastre la Francofonia instituţională, menţionînd participarea ministrului culturii Monica Babuc la ultimul Summit al OIF din Madagascar.

img17002192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!